In het mkb en bij kantoren valt veel energie te besparen. Bij het Expertplatform ‘Energiebesparing mkb en kantoren’ kun je als ondernemer terecht voor advies en begeleiding om energie te besparen en productieprocessen te optimaliseren.  

20 tot 30% besparing

Energiebesparing is actueler dan ooit. Maar veel bedrijven missen de kennis of tijd om hier actief mee aan de slag te gaan. Bedrijven die hier serieus werk van maken, kunnen wel 20 tot 30% besparen op energie. Hoe? Bijvoorbeeld door thermische- en koude isolatie van productieprocessen, het voorkomen van stoom- en persluchtlekkages, warmteterugwinning, magnetische koppelingen, energiemonitoring, maar ook isolatie van gebouwen.

Wat doet het Expertplatform?

Het Expertplatform ondersteunt bedrijven met energie besparen. Door een inventarisatie van de energiebesparingen in het productieproces en bij de verduurzaming van gebouwen kunnen de experts je voorzien van advies. Het gaat dan in eerst instantie om de ‘quick wins’. Dat zijn de maatregelen, waarmee je direct op energie bespaart en waarbij je de investering snel terugverdient. Maar we inventariseren ook de mogelijkheden die meer ingrijpend zijn.

Ondernemers kunnen bij het Expertplatform terecht voor:

  • inventarisatie energiebesparing;
  • advies en begeleiding;
  • hulp bij een technisch en financieel verduurzamingsplan;
  • hulp bij toetsing en aanvraag subsidies.
Carola Helmendach, ambtelijk kernteam RES Zeeland
"Het Expertplatform helpt ondernemers energie besparen. Naast advies en begeleiding, helpen we je ook met het opstellen van een technisch en financieel plan." Carola Helmendach, Programmamanager Gebouwde Omgeving

Hoe werkt het?

Vragen over het verduurzamen van gebouwen en productieprocessen worden meteen aan een expert gekoppeld. Heb je een vraag over energieverbruik of over procesoptimalisatie? Dan volgt er eerst een intakegesprek. Dit is om te bepalen wat de belangrijkste aandachtspunten van jouw organisatie zijn. In overleg koppelen we jouw bedrijf aan één van onze experts. Als ondernemer ga je vervolgens in een commercieel traject met één van de experts.

De experts van het Expertplatform

Onze experts zijn gespecialiseerd in energiebesparing en verduurzaming. In het Expertplatform zijn vertegenwoordigd:

 

Aansluiten als expert?

Heeft jouw organisatie de kennis in huis om bedrijven te helpen energie besparen? En, wil je als expert van het Expertplatform een bijdrage leveren aan de energietransitie in Zeeland? Dan nodigen we je uit om contact met ons op te nemen. 

Kosten

Het kennismakingsgesprek is kosteloos. Aan het advies en de rapportage zijn kosten verbonden. Deze kosten zijn afhankelijk van de complexiteit en de vraag van het bedrijf.

Contact

Wil je jouw bedrijfsproces en/of kantoor door laten lichten? Of ben je gespecialiseerd in het verduurzamen van bedrijven en wil je jouw expertise voor ons inzetten? Neem dan contact op met ons Expertplatform via onze projectleider Kees-Jan Grin. Je kunt ons ook volgen via onze LinkedIn pagina.