Samen met Energiek Zeeland (onderdeel van Zeeuwind) is de gemeente Terneuzen een nieuw project gestart. Met als doel: het versnellen van de transitie naar duurzaam wonen. Het project richt zich specifiek op woningeigenaren van wie de woning een energielabel heeft van E, F, G of lager. Het project is gestart met informatiebijeenkomsten in Zaamslag, Sas van Gent en Axel. In totaal zijn hier nu 45 scans aangevraagd. In 2024 volgt nog een bijeenkomst in Hoek, in samenwerking met de Warmtevereniging. 

Hoe werkt het? 

Deelnemende woningeigenaren kunnen zich aanmelden voor een gratis energiescan. De uitkomst van de scan biedt inzicht in de mogelijkheden om energie te besparen. Wanneer woningeigenaren hun huis gaan verduurzamen, kunnen ze tot eind 2024 vouchers aanvragen. Hiermee krijgen zij € 1.350 tot € 2.000 korting op energiebesparende maatregelen.  

Collectieve inkoopkorting 

Binnenkort is er een terugkomavond voor Zaamslag en Sas van Gent. Dan bespreken we de uitkomsten van de scans en bekijkt Energiek Zeeland waar we gezamenlijke inkoopvoordelen op isolatiemaatregelen kunnen halen. Zo profiteren de deelnemers van extra korting op duurzame producten en diensten. 

Hulp bij een groene toekomst 

De gemeente Terneuzen betaalt de energiescans en stelt de vouchers beschikbaar. Wanneer inwoners meer informatie willen, of hulp bij het aanvragen, kunnen ze terecht bij het Energieloket. Dat is een wekelijks spreekuur op het stadhuis. In de Bespaarstudio in de publiekshal van het stadhuis (zie foto) kan iedereen terecht voor meer informatie over energiebesparende maatregelen. Op 2 februari, Warmetruiendag, staat de Bespaarstudio op de vrijdagmarkt Zuidpolder in Terneuzen. “Zo maken we duurzaam wonen toegankelijk voor iedereen”, aldus de gemeente.  

Meer weten? 

Kijk voor meer informatie op www.terneuzen.nl/bespaarstudio. Meer weten over de aanpak? Neem dan contact op met Lidia Duijnhouwer, beleidsmedewerker Duurzaamheid, via tel. 14 0115. 

Nieuwsoverzicht