Afgelopen weken heeft Dockwize probleemoplossers en probleemeigenaren in de energietransitie opgeroepen om mee te doen met de Boost the Energy Transition Challenge. Het aanmeldformulier is sinds vorige week gesloten. Tijd voor een update!

Waarom deze challenge?

De energietransitie staat voor aanzienlijke uitdagingen. Met de groeiende vraag naar elektriciteit en het stijgende aanbod ervan, worden we geconfronteerd met netcongestie. Tegelijkertijd tonen studies aan dat elektriciteit slechts tot 50% van de toekomstige energiemix kan uitmaken. Om deze reden is het van cruciaal belang om de ontwikkeling van een klimaatneutraal gas- en warmtenetwerk in Nederland te versnellen, parallel aan de groei van het elektriciteitsnetwerk.

Met innovatieve projecten en pilots in Zeeland willen we binnen twee jaar aantonen dat we energienetten efficiënter en in samenhang kunnen inzetten, en zo de energietransitie kunnen versnellen.

15 inschrijvingen

Inmiddels hebben er al zo’n 15 bedrijven ingeschreven. Samen met hen gaat Dockwize over een periode van 6 maanden een begeleidingsprogramma in. Met coaches en experts bouwen de bedrijven aan hun projectplan met als doel een kansrijke aanvraag in te dienen voor subsidie bij het fonds van Stichting Zeeuwse Publieke Belangen. Volg alle ontwikkelingen rondom deze challenge via https://getunlocked.nl/

Nieuwsoverzicht